خبرنگاران گزارش می دهد؛ خیابان ولیعصر، محروم از وجود سطل زباله! ، وقتی کمپین ها دردی از آلودگی شهر دوا نمی نمایند

به گزارش مجله سرگرمی، مدیریت شهر بدون مشارکت و حضور شهروندان ممکن نیست و تجربه نشان داده که هرگاه از مشارکت و حضور شهروندان در انجام امور بهره برده و نظرات آنان را مدنظر قرار داده ایم، بهترین نتایج حاصل شده است.

خبرنگاران گزارش می دهد؛ خیابان ولیعصر، محروم از وجود سطل زباله! ، وقتی کمپین ها دردی از آلودگی شهر دوا نمی نمایند

به گزارش خبرنگار ، تهران یکی از شهرهایی است که در سال های اخیر به دلیل تجمع جمعیت تبدیل به کلان شهر شده و البته آلودگی های زیست محیطی آن نیز افزایش یافته است.

یکی از مسائلی که هم اکنون گریبان گیر شهر تهران شده، تجمع زباله در اطراف آن است که هر چه به جمعیت شهر اضافه نموده می گردد فراوری زباله نیز افزایش می یابد. افزایش زباله و مدیریت ناصحیح در جمع آوری آن و همچنین تخلیه پسماندها در بیابان های اطراف شهر، منجر به افزایش آلودگی زیست محیطی شده که این می تواند علاوه بر ایجاد بیماری برای انسان و حیوان، موجب آلودگی خاک و از بین رفتن گیاهان نیز گردد.

زباله فرصت یا یک تهدید زیست محیطی/سود پسماند در جیب مافیای زباله

در سال های اخیر بر اساس مطالعات ، چند سایت تفکیک زباله در اطراف شهر تهران ایجاد شد اما تعداد این سایت ها نسبت به جمعیت بسیار کم است که به دلیل افزایش و تراکم جمعیت و همچنین مدیریت نادرست در جمع آوری زباله ها هر روز شاهد افزایش کوه های زباله در اطراف تهران هستیم.تفکیک زباله از مبدا می تواند یکی از اقداماتی باشد که به کاهش آلودگی زیست محیطی منجر گردد.

شروع به کار تفکیک از مبدأ در مناطق 2 و 22 تهران/ ضرورت استفاده از انرژی خورشیدی در کلانشهر تهران

اما موضوعی که در این گزارش به آن می پردازیم، این است که خیابان ولیعصر تهران یکی از زیباترین و طولانی ترین خیابان های خاورمیانه محسوب می گردد.

به دلیل وجود مراکز تجاری، خیابان تاریخی ولیعصر یکی از خیابان های پر تردد تهران است، اما بر اساس مشاهدات این خیابان از کمترین امکانات جمع آوری زباله برخوردار است؛ به طوری که سطل های زباله در این خیابان کمتر دیده می گردد .

کوچه بدبو در خیابان ولیعصر + فیلم و تصاویر

در بسیاری از کشورها از نهرهای جاری مراقبت های ویژه ای می نمایند چرا که به عنوان نماد پاکی از آن ها یاد می گردد، اما نهرهای طولانی ترین خیابان خاورمیانه محل زندگی و جولانگاه موش های نروژی شده که علاوه بر آن محل تخلیه زباله های رهگذران شده است.

متاسفانه شهرداری تهران برای خیابانی که محل عبور بسیاری از افراد است سطل زباله های تعبیه نمی کند تا شاهد انباشت زباله در جوی ها نباشیم. به گفته اهالی خیابان ولیعصر در گذشته در هر ده قدم یک سطل زباله وجود داشت، اما بعدها به دلایل نامعلومی این سطل ها برداشته شدند و مردم زباله های خود را کنار جوی ها می ریزند و همین موضوع باعث آلوده شدن و انباشت زباله در کنار جوی ها شده است.

اجرای کمپین، درمانی در حد یک مُسکِن

حدود 10 روز پیش، حجت نظری، عضو شورای شهر تهران و رییس ستاد توان افزایی و حمایت از سازمان های مردم نهاد شهر تهران در کمپین نمادین جمع آوری زباله از سطح معابر تهران و در حاشیه طرح نمادین جمع آوری زباله از سطح خیابان ولیعصر (عج) که صبح چهاردهم آذرماه از میدان راه آهن تا میدان تجریش اجرا شد، گفت: 14 آذرماه، روز جهانی کار داوطلبانه است که این روز با مصوبه شورای شهر تهران به هفته کار داوطلبانه افزایش یافته و هدف از آن نیز بهره مندی از مشارکت شهروندان در قالب کار داوطلبانه و افزایش مشارکت اجتماعی است.

وی اضافه نمود: مدیریت شهر بدون مشارکت و حضور شهروندان ممکن نیست و تجربه نشان داده که هرگاه از مشارکت و حضور شهروندان در انجام امور بهره برده و نظرات آنان را مدنظر قرار داده ایم بهترین نتایج حاصل شده است.

نظری با اشاره به برنامه جمع آوری زباله از سطح معابر تهران، گفـت: طرح نمادین جمع آوری زباله از سطح خیابان ولیعصر از میدان راه آهن تا میدان تجریش با حضور بنده و برخی از مدیران شهری و فعالان سازمان های مردم نهاد انجام شد تا این پیغام را به جامعه بدهیم که خودمان در برابر شهر مسئولیم.

اما آیا این تنها راهکار معضل جمع آوری زباله از شهر است؟

لازم به ذکر است که در زمان های بارندگی زباله ها به همراه آب های روان وارد فاضلاب شده و علاوه بر این باعث سرریز شدن آب های سطحی به کانال های شهری، زباله، نخاله و شاخ و برگ های موجود در انهار و کانال ها یکی از مهمترین دلایل آبگرفتگی شهر محسوب می گردد؛ اگر شهروندان از ریختن زباله در انهار جلوگیری نمایند بخش قابل توجهی از معضلات آبگرفتگی شهر رفع می گردد.

یکی از شهروندان ساکن خیابان ولیعصر در رابطه با نبود سطل زباله در این خیابان می گوید: به ما می گویند شهر ما خانه ما اما برای ریختن زباله هیچ سطلی در محدوده خیابان ولیعصر نمی بینیم. زمانی که خود مسئولان شهری توجه به پاکیزگی شهر ندارند، مردم نیز توجهی به این امر نمی نمایند.

شاید از میدان تجریش تا میدان راه آهن تعداد کمی سطل زباله وجود داشته باشد، اما بسیاری از مردم زباله های خود را به داخل جوی های خیابان ولیعصر می ریزند و این معضل در هنگام بارندگی، موجب افزایش شدید آلودگی و تجمع چندین برابر زباله ها می گردد. در مواقع عادی نیز بوی تعفن زباله ها و شیرابه های آن موجب دردسر اهالی این خیابان و حتی گردشگران می گردد.

سخن پایانی

خیابان ولیعصر به عنوان یکی از زیباترین خیابان های در تهران، اما چهره این خیابان با تجمع زباله ها در اطراف آن و افزایش تعداد موش ها زشت شده است.

پس علاوه بر مشارکت مردم در جمع آوری زباله، شهرداری نیز باید در این امر مشارکت کند. تجمع زباله در شهری که مرکز بسیاری از فعالیت های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است، بی توجهی مسئولان شهری به این امر را نشان می دهد چرا که فرهنگ سازی مردم باید از خود مسئولان شهری شروع کرد. معضلات و مسائل شهر همچون زباله در ابتدا احتیاج به اقدامات اساسی مانند وجود سطل زباله دارد.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 8340

به "خبرنگاران گزارش می دهد؛ خیابان ولیعصر، محروم از وجود سطل زباله! ، وقتی کمپین ها دردی از آلودگی شهر دوا نمی نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران گزارش می دهد؛ خیابان ولیعصر، محروم از وجود سطل زباله! ، وقتی کمپین ها دردی از آلودگی شهر دوا نمی نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید