هوش مالی یا هوش مالی چیست؟ چگونه آن را تقویت کنیم؟

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: شاید برای شما هم پیش آمده که گاهی از خود بپرسید چرا برخی ها آنقدر خوب پول در می آورند و هر روز ثروتمندتر از روز گذشته می شوند. باید بگوییم این افراد دارای هوش اقتصادی یا هوش پولی هستند و با این ویژگی نه تنها پولشان را از دست نمی دهند، بلکه هر روز پول بیشتری به دست می آورند. هوش اقتصادی توانایی مدیریت مسائل اقتصادی است. در این مطلب تعریف هوش اقتصادی و روش های مهم را برای تقویت و افزایش هوش اقتصادی به شما معرفی می کنیم.

هوش مالی یا هوش مالی چیست؟ چگونه آن را تقویت کنیم؟

هوش مالی یا پولی چیست؟

هوش مالی عبارت است از رویکرد و استراتژی ذهنی که با اتخاذ آن می توان بصورت هوشمندانه منابع مالی را مدیریت کرد. همچنین راه چاره های کسب درآمد با روشی خاص که ثروت را به زندگی شما وارد کند. بسیاری از افراد زمین، مستغلات، سهام و... را بعنوان سرمایه در نظر می گیرند در صورتی که امروزه داشتن ذهن ثروت ساز بعنوان سرمایه مطرح می گردد. به عبارت مالی هوش مالی یعنی قدرت شما در حل مسائل مالی و مجموعه ای از اقدامات ناب که منجر به سود می گردد.

رابرت کیوساکی سرمایه گذار مشهور می گوید: هوش مالی یا هوش پولی رفتاری است که شما با پولتان انجام می دهید، اگر می خواهید پولدار شوید باید بدانید که با پولتان چه بکنید. هوشی مالی مهارت مدیریت مالی است. پول خرج کردن و پول به دست آوردن احتیاجمند دانش هوش مالی است. آگاهی و دانش در هوش در کنار آگاهی از 3 عامل سرمایه، بدهی و جریان مالی در پیشرفت شما تاثیر گذار است.

هوش مالی بالا یا عالی یعنی اینکه تصمیمات مالی شما هوشمندانه تر بوده و اقدامات صحیح تری جهت بهبود شرایط مالی خود انجام می کنید؛ و هوش مالی پایین یا ضعیف یعنی اینکه شما در برابر مسائل مالیتان اقدامات غیرمسئولانه ای اتخاذ می کنید.

راه های تقویت هوش مالی

در این بخش مهارت هایی را برای افزایش هوش مالی به شما معرفی می کنیم. مهارت هایی که میتواند این توانایی را در شما تقویت کند تا شاید بتوانید از منابع مالی خود را منطقی تر بهره ببرید و به مرحله پول سازی برسید.

1. خرج کنید تا ثروتمند شوید

اغلب افرادی که در بحران های مالی قرار می گیرند، سعی می نمایند هزینه های جاری زندگی را کاهش دهند. آن ها کمتر به رستوران می روند و مسافرت های خارج از کشور را به حداقل می رسانند. همچنین بجای افزایش درآمد و جاری کردن منابع جدید در زندگی، کمتر خرج می نمایند و این روند گردش پول را متوقف می نمایند. رابرت کیوساکی می گوید: بسیاری از صاحبان کسب و کار در زمان رکود و کاهش درآمد مالی، شروع به کاهش هزینه ها می نمایند و اولین کاری که می نمایند این است که دست از تبلیغات می کشند و همین امر باعث می گردد منابع جدید به سازمان وارد نگردد و بنای ورشکستگی بنا گردد.

یکی از نشانه های داشتن هوش مالی این است که بدانیم چه موقع خرج کنیم. کیوساکی در خاطرات خود از زما رکود بعنوان فرصت یاد می کرد و می گفت ما در این مواقع پرداخت قبوض را به تعویق می انداختیم و با تمام توان به بازاریابی و تبلیغات می پرداختیم تا هزینه های سازمان افزایش یابد. بودجه بندی مناسب راز افراد با هوش مالی بالاست. بودجه عبارتست از طرحی برای هماهنگی بین منابع و هزینه ها. اگر بتوانیم تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم، در اینصورت می توانیم بگوییم دارای هوش مالی بالایی هستیم.

2. بدهی خوب و بد

بصورت کلی دو نونع بدهی وجود دارد: 1- بدهی خوب که ما ار ثروتمند می نماید و شخص دیگری آنرا پرداخت می نماید. 2- بدهی بد که ما را فقیر می نماید و برای پرداخت آن باید جان بکنیم. در این نوع بدهی باید قرضی را که مربوط به یک بدهی دیگر است را پرداخت کنیم و فرد را از یافتن فرصت های جدید بازمی دارد.

3. اطلاعات خود را بروز کنید

کتاب های بسیاری در زمینه هوش مالی در بازار وجود دارد که می تواند در تغییر الگو های نادرست مالی به ما یاری کند. خواندن کتاب هوش مالی یکی از بهترین اقداماتی است که به ذهن ما را در این زمینه جهت می دهد. باید قبول کنیم دانش به سرعت در حال کامل شدن و تغییر است. از این رو دانش مالی نیز از این امر مستثنی نبوده و باید به آخرین تغییرات آن توجه نمود.

در این کتاب چنین آمده است که افراد با هوش مالی معمولی همانند دایناسور ها منقرض می شوند و افراد پیروز به همزیستی با تغییرات دوران خود می پردازند. زمانی داشتن سواد خواندن و نوشتن برای اداره زندگی کافی بود، اما امروزه زندگی آنقدر پیچیدگی دارد که اگر کسی در برقراری ارتباط با جهانی پیرامون خود تعلل کند، دیر یا زود حذف خواهد شد.

سالانه چه میزان از درآمد خود را برای شرکت در دوره های آموزشی بورس، سرمایه گذاری و… می پردازید؟ اگر این رقم صفر است پس باید این عادت پولساز را در خود پدید بیاورید و به یادگیری جذب منابع جدید کنید. در عصر حاضر جهان از روند فراوری و صنعت به سمت خدمات حرکت نموده و فردی را می بینید که با کمترین امکانات مانند یک کامپیوتر و تبلیغ در شبکه های اجتماعی به درآمد پایداری دست میابد.

بیاد دارم پدر من در سال های ابتدایی که موبایل وارد جامعه شده بود در استفاده از آن مقاومت می کرد، اما پس از مدتی دید که نیمی از کار های روزانه مانند پرداخت قبوض، خرید اینترنتی و حتی رزرو بیمارستان نیز احتیاجمند بکارگیری گوشی های هوشمند است؛ بنابراین یک اصل مهم در پیروزیت هماهنگ شدن با تغییرات استو واقعیت اینست که قبل از اینکه بتوانیم بدویم، باید راه رفتن را بیاموزیم.

4. مشخص اهداف مالی

همانطور که می دانید طبق قانون پارکینسون انجام کار ها در زمانی که برای آن ها در نظر می گیریم، گنجانده می شوند. معنی این جمله آنست که اگر فردی برای تایپ کردن یک نامه یک ساعت زمان مشخص کند، در همان یک ساعت به خاتمه خواهد رسید در صورتی که اگر زمان بیست دقیقه هم برای آن در نظر بگیرد، ذهن او مکلف می گردد در همان زمان به خاتمه برساند.

در هدفگذاری مالی نیز اگر ما برای یک ماه خود یک درآمد ثابت معمولی در نظر بگیریم، بدون دغدغه به آن خواهیم رسید در صورتی که با کمی کوشش می توانیم هر ماه این میزان را کمی افزایش دهیم و ذهن در منطقه امن خود باقی نماند. مشخص استاندارد های درآمدی در افراد با میزان رشد آن ها رابطه مستقیم دارد.

5. فراوری مازاد بودجه

هنگامی که بتوانید درآمد خود را از هزینه ها بیشتر کنید و بین این دو فاصله زیادی را ایجاد کنید به نحوی که در یک منطقه امن قرار گیرید و بدون دغدغه خرج کنید، مازاد بودجه ایجاد نموده اید. زمانی که درآمد های یک فرد افزایش میابد، به سه طریق می تواند برای مازاد بودجه خود تصمیم بگیرد. در روش اول میتواند وام بگیرد و بدین ترتیب اقساط وام خود ار افزایش دهد. در روش دوم میتواند هزینه های خود را افزایش دهد و مازاد بودجه را خرج کند. در روش سوم هم می تواند مازاد بودجه خود را سرمایه گذاری کند.

نکته جالبی که در اکثر افراد با هوش مالی پایین اتفاق می افتد این است که بجای تمرکز بر مازاد بودجه، به کسری بودجه تمرکز می نمایند.

6. وارد بازی ثروتمندان نشوید

رابرت کیوساکی اعتقاد دارد نحوه بروز اقتصاد جدید بگونه ای است که بسیاری از مردم را وارد بازی برد-باخت به نفع ثروتمندان نموده و طی آن مردم چاره ای جزء سرمایه گذاری و تبعیت از آنچه در مقابل آن ها گذاشته می گردد، ندارند. یکی از دلایل مهم این اتفاق، پایین بودن اطلاعات مالی مردم است. آن ها دارای تحصیلات مالی اندک هستند و نمی توانند موقعیت های سرمایه گذاری مناسبی که به آن ها پیشنهاد داده می گردد را تشخیص دهند.

از این رو وارد سیستم سرمایه گذاری می شوند که قوانین آنرا افراد دیگری وضع نموده اند و آن ها کنترلی بر آن ندارند، بنابراین در این میان یا سود کمی می نمایند و یا اصلا سود نمی نمایند. نمونه ای از این سرمایه گذاری ها در کشور خودمان مربوط می گردد به خرید اوراق بهادار و سرمایه گذاری در بانک ها. بهترین حالت در این نوع سرمایه گذاری ها این است که همراه با رشد تورم، سود کمی هم به ما تعلق می گیرد. این سیاست های مالی زمانی شروع می گردد که مقدار زیادی پول سرگردان در دست مردم وجود دارد و آن ها به درستی نمی توانند برای آن برنامه ریزی نمایند.

7. عادت های پولساز

وارن بافت یکی از ثروتمند ترین افراد جهان در یکی از مصاحبه های خود می گوید، روزی همسرم را دیدم که مبلغ 15000 دلار را برای خریدن یک لباس مجلسی پرداخته بود. او می گوید اگر در آن موقع بجای خرید لباس آن پول را برای سرمایه گذاری در اختیار من قرار می داد، سرمایه ای در حدود 800 میلیون دلار داشت.

او ادامه می دهد بزرگترین ترس در آمریکا ترس از تروریسم نیست بلکه ترس از بی پول شدن در دوران بازنشستگی است. بسیاری از افرادی که کارمند هستند و سغل ثابتی را دنبال می نمایند، برای رهایی از کسری بودجه و منابع مالی در سال های بازنشستگی، بجای افزودن به منابع و سرمایه گذاری های خود، آنرا در جایی ذخیره می نمایند و سپس به انتظار روز های پیری می نشینند.

به عقیده کیوساکی با تقویت پول خود می توانید کاری کنید که با استفاده از پول دیگران، پولتان با شدت بیشتری کار کند و اگر بخوبی پول و سرمایه خود را تقویت نموده باشید، می توانید مالیات کمتری پرداخت کنید و امنیت سرمایه خود را به وسیله درآمد مولد تقویت کنید.

تمرین:

ابتدا لیستی از عادت های خود در زمینه برخورد با پول و سرمایه تهیه کنید. سپس به اصلاح آن عادات بپردازید. ما باور داریم که تکرار کار های قبلی مساویست با نتایج قبلی و انجام کار های جدید مساویست با نتایج جدید

به مدت یک هفته قبل از هرگونه تصمیم گیری مالی از خود بپرسید آیا این عادت و تصمیم می تواند به من یاری کند یا خیر؟ اگر جواب منفی است، به تغییر آن بپردازید.

8. الگو های ذهنی افراد پیروز

من عاشق این جمله ام: مجاورت، مشابهت می آورد. این یعنی رابطه داشتن با انسان های پیروز و استفاده از استراتژی آن ها می تواند روند ثروتمند شدن ما را بیش از پیش سریع تر کند. افراد پیروز و ثروتمند بخوبی می توانند از منابع مختلف به تقویت پول خود بپردازند. فرض کنید برای یک سرمایه گذاری احتیاج به 10 میلیون تومان دارید. اگر دارای هوش مالی بالایی باشید، باید بتوانید 7 میلیون را از بانک و منابع دیگر تهیه نموده و تنها 3 میلیون و یا کمتر را از منابع خود خرج کنید.

افراد پیروز دارای یک الگوی ذهنی ثابت هستند که طی آن با کمترین هزینه و سرمایه گذاری و مشارکت دادن سرمایه دیگران به بیشترین رشد مالی می رسند. سازمان های پیروز نیز از مدیران مالی و مشاوران خبره جهت کمترین ریسک مالی استفاده می نمایند تا بتوانند سرمایه اصلی خود را در امنیت کامل قرار دهند. بطور مثال در سال های اخیر ادغام شرکت های خودروسازی و همچنین برون سپاری شرکت های اروپایی در کشور های آسیایی مانند چین برای فراوری قطعات خودرو، متاثر از این سیاست بوده است.

9. هیچ میانبری در کار نیست

هنگامی که از هوش مالی و سرمایه گذاری سخن به میان می آید بیشتر افراد بیاد روش های زودبازده و سطحی می افتند که ادعا دارند پس از چند ماه می توان به ثروت عظیمی رسید. روند سرمایه گذاری عبارتست از شناخت حیطه درست سرمایه گذاری + ریسک پذیر بودن + منعطف بودن + صبر و پشتکار. پس از این مراحل دانه هایی که برای سرمایه گذاری کاشتید را بداشت خواهید کرد و درآمد پایدار، پاداش بردباری و حرکت صحیح شما در زندگی مالی خواهد بود.

10. پدر پولدار یا پدر بی پول؟

اگر به دیدگاه خود در خصوص مسائل مالی توجه کنید خواهید دید بسیاری از آن ها ناشی از دید والدین ما به چپول شکل گرفته است. اگر آن ها پول را وسیله ای برای دوری از خداوند و افتادن در گناه میدانستند، ما نیز حس خوبی به ثروت نخواهیم داشت این دیدگاه بطور ناخواسته به فرزندان ما نیز سرایت پیدا می نماید. در اینجا منظور من از پدر پولدار شخصی نیست که ثروت زیادی دارد بلکه فردی را تسیم می کنم که دید مثبتی به پول و تمکن مالی دارد. پدری که از نظر ذهنی ثروتمند است، می تواند به تقویت هوش مالی فرزندان خود بپردازد.

رابرت کیوساکی در کتاب معروف خود پدر پولدار پدر بی پول به این اصول اشاره می نماید که اگر دو کودک را در نظر بگیرید که در شرایط کاملا یکسان و در یک مدرسه بزرگ شوند، کودکی که از پدر او به تقویت هوش مالی او پرداخته و کوشش نموده است که از کودکی به استقلال نسبی برسد، پیروزیت بیشتری زا تجربه خواهد نمود. اگر پدران ما پولدار نبودند و حتی ذهنیت فرد پولدار را نیز نداشتند، ما شروع به ساختن خانواده ای با هوش مالی بالا کنیم تا در نهایت جامعه و کشوری پیروز را بوجود بیاوریم.

تقسیم بندی هوش مالی

رابرت کیوساکی هوش مالی را به 5 دسته تقسیم می نماید که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب به آن ها اشاره می کنیم:

1. کسب درآمد بیشتر

از این حیث تقسیم بندی کسانیکه مقدار پولی که بدست می آورند بیشتر است، هوش مالی بالاتری دارند. اگر در آمد سالانه شما 30 میلیون تومان باشد، هوش مالی شما نسبت به فردی که در سال 10 میلیون تومن درآمد دارد، بالاتر است.

2. حفظ پول

کسانیکه قدرت حفظ پول بیشتری دارند نسبت به بقیه هوش مالی بالاتری دارند. زمانی که درآمدی را کسب کردید، باید آن را حفظ کنید. حفاظت پول مخصوصاً در مقابل مالیات دومین جنبه هوش مالی می باشد.

رابرت کیوساکی

3. بودجه بندی پول

کیوساکی می نویسد: توانایی داشتن زندگی خوب و در عین حال سرمایه گذاری بدون توجه به اینکه چقدر درآمد کسب می کنید، احتیاج به سطح بالایی از هوش مالی دارد. این حوزه از هوش مالی براساس مقدار پولی که پس از پرداخت هزینه ها برای شما باقی می ماند، اندازه گیری می گردد.

4. اهرم سازی برای پول

طبق اطلاعات بدست آمده اهرم سازی برای پول براساس بازده سرمایه گذاری اندازه گیری می گردد. چگونه مازاد پول خود را به کسب ثروت بیشتر اختصاص داده اید؟

5. بهبود اطلاعات مالی

اطلاعات مالی فقط به معنی دانش مفاهیم مالی نیست؛ بلکه شامل اطلاعات دقیق و جزئی از سرمایه گذاری های شما نیز می گردد.

silverseven.ir: سیلور 7 | مجله فناوری های رایانه ای، علوم کامپیوتری

slimfa.ir: اسلیم فا | مجله دوخت و دوز، طراحی لباس و انتخاب لباس

tafatton.ir: تفطن، گردشگری، تور لحظه آخری ارزان قیمت، بلیط، ویزا، هتل

منبع: برترین ها
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 30326

به "هوش مالی یا هوش مالی چیست؟ چگونه آن را تقویت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوش مالی یا هوش مالی چیست؟ چگونه آن را تقویت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید